Відбулася презентація та запуск освітнього застосунку Мрія

Початок нового навчального року із Мрією: відбулася презентація застосунку та вебпорталу

Освітній застосунок Мрія

Як допомогти педагогу повернутися до роботи

2 вересня Президент України Володимир Зеленський презентував державний освітній застосунок та вебпортал Мрія, який усуне зайву бюрократію та допоможе ефективно керувати освітнім процесом у школах.

Наразі вже 40 шкіл із шести областей України (Запорізької, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської, Київської та Дніпропетровської) та міста Києва випробовують освітню екосистему.

Зокрема, будь-яка школа також може подати заявку на майбутнє під’єднання до Мрії впродовж року: mriia.gov.ua

«Торік ми анонсували розробку застосунку, який зможе реально модернізувати українську шкільну освіту. Який зможе дати дітям максимум позитиву від навчання в школі. Який зможе дати батькам максимум розуміння того, що відбувається в школі. І який зможе дати вчителю максимум свободи будувати навчання ефективно», — зауважив Президент України Володимир Зеленський.

Для того, щоб усунути зайву бюрократію та запропонувати ефективні рішення для кращого освітнього процесу, команда Мрії провела понад 200 глибинних інтерв'ю з дітьми, батьками та вчителями, створила 4 робочі групи з освітянами, методистами, психологами й розробниками та залучила понад 100 експертів.

Щодо функціоналу, який доступний у бета-версії для різних аудиторій, то діти та батьки можуть користуватися планом дня, бачити домашні завдання і статуси їхнього виконання, результати навчання, користуватися Мрія ID (цифровий освітній документ у смартфоні, який легко та швидко ідентифікує школярів) та бібліотекою контенту для всебічного розвитку.

Зі свого боку, школи та вчителі опановуватимуть автоматичний конструктор розкладу, цифрові навчальні плани та журнали, бібліотеку контенту, що заощадить час для навчання та розвитку дітей. Кожен користувач Мрії отримає доступ до власної бібліотеки для саморозвитку, а також можливість спілкуватися в застосунку в найбезпечніших чатах на базі Signal.

«Вже 5 років ми з командою Мінцифри будуємо цифрову державу. Спочатку ми створили Дію, яка вже змінила взаємодію людей і бізнесу з державою. Тепер будуємо освітню Мрію — це стратегічне рішення, що допоможе українцям розвиватися як нації. І створить кращі умови для самореалізації», — акцентував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

«Учитель — головна роль для самореалізації кожного, а школа — ключовий елемент освітнього процесу. Тому нам важливо створити всі умови, щоб прибрати зайву бюрократію і дати вчителям робити те, що вдається найліпше, — навчати й розвивати дітей. Відсьогодні вони можуть автоматично формувати розклад, виставляти оцінки, складати навчальні плани і працювати ефективніше з Мрією», — наголосив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Окрім того, важливим увагу під час розробки застосунку приділили безпеці даних. Мрія не зберігає, не обробляє і не передає третім особам жодних персональних даних. Уся інформація із реєстрів відображається лише після ідентифікації користувача. Комунікацію між користувачами у Мрії також захищено. Чати працюють на базі Signal — месенджера, який вважається еталоном безпеки для спілкування. Якщо хтось із користувачів втратить смартфон, треті особи не отримають доступ до Мрії. Для цього працює автоматичне блокування, а служба підтримки оперативно деактивує доступ через втрачений пристрій.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14258

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32463

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді