Стартує навчання для вчителів з українознавчого компонента

Міністерство освіти і науки України запускає серію навчань для педагогів з українознавчого компонента

Вивчення українознавчого компонента

Як допомогти педагогу повернутися до роботи

У Міністерстві освіти і науки України оголосили про старт серії тренінгів для вчителів спрямованих на ефективне впровадження українознавчого компонента в навчальний процес. 

Мета навчальних тренінгів — ознайомити з дистанційним контентом для українознавчих предметів та надати вчителям інструменти для ефективної дистанційної освіти.

Початок навчання відбудеться 21 серпня та складатиметься, як з навчальних вебінарів, так і з практичних тренінгів, які охоплюють широкий спектр тем: від використання модифікованих програм та викладання конкретних дисциплін до практичних методик викладання на дистанційці. Детальніша програма навчання та графік за посиланням.

Зареєструватися на навчання можна за покликанням. Після реєстрації надійде лист — підтвердження та покликання на Zoom.

Як зауважили в МОН, зареєструватися на вебінар можна до 15:00 дня, що передує даті заходу. 

Нагадаємо, що українознавчий компонент — скорочена освітня програма для школярів, які перебувають за межами України. Вона дає змогу зменшити навчальне навантаження на учнів, які очно навчаються в країні перебування та водночас дистанційно здобувають освіту в Україні.

До компоненту входять, які не викладають за кордоном: українська мова, українська література, історія України, географія, Захист України, основи правознавства. Учні матимуть змогу навчатися за цією програмою, а ті предмети, які не входять до українознавчого компонента, перезараховувати з іноземних шкіл.

Важливо, що цього навчального року навчання за українознавчим компонентом не є обов’язковим. Учні, які живуть за кордоном, можуть і надалі навчатись за повною програмою дистанційно або ж на сімейній чи екстернатній формах.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14265

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32472

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251404

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді