У МОН ухвалили Дорожню карту щодо розвитку професійної освіти для осіб з інвалідністю

МОН затвердило Дорожню карту розвитку професійної освіти для осіб з інвалідністю до 2030 року

Професійна освіта для осіб з інвалідністю

Як організувати співпрацю з батьками дітей з ООП

Міністерство освіти і науки України затвердило Дорожню карту розвитку професійної (професійно-технічної) освіти для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до 2030 року.

Цей документ створено в межах Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Зокрема, дорожня карта окреслює 7 основних напрямів створення доступного середовища в закладах професійної освіти.

Для впровадження та реалізації завдань Дорожньої карти залучатимуться МОН, регіональні органи управління освітою, заклади професійної освіти, науково-методичні та інклюзивно-ресурсні центри, роботодавці й громадські організації.

Передбачається, що впровадження Дорожньої карти сприятиме забезпеченню якісної професійної освіти для осіб з інвалідністю та маломобільних груп, а їхнє подальше працевлаштування стане важливою складовою економічного зростання України.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якою вбачають профільну школу за десять років

На 2027 рік заплановано старт кардинально оновленої профільної середньої освіти. Така ціль визначена у Концепції Нової української школи. У якому ж напрямі рухатиметься реформа
21429

Підготовка до захисту науково-дослідницької роботи в Малій академії наук

Багато талановитих учнів, які є членами Малої академії наук, щороку готуються презентувати свої напрацювання перед аудиторією. На що варто звернути особливу увагу науковим і педагогічним керівникам, щоб гідно підготувати учнів до захисту науково-дослідницької роботи?
11788

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді