Кошти за простій отримуватимуть педагоги, які перебувають в Україні

Бути на простої тепер можуть лише ті педагоги, які перебувають на території України

Кошти педагогам за простій школи

Як допомогти педагогу повернутися до роботи

Про таке рішення стало відомо з постанови Кабінету Міністрів України від 13 серпня 2024 року № 915. Таким чином, ця постанова вносить зміни до двох інших постанов (про надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами).

Згідно із змінами, «фактична кількість педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти територіальної громади, яким (в яких) оголошено простій, включає лише педагогічних працівників, які перебувають на території України». 

Зауважимо, що відповідні зміни почнуть діяти з 1 вересня 2024 року. 

Насамперед, відповідно до статті 34 Кодексу законів про працю України, простій — це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

У червні 2024 року команда НУШ надсилала запит до Міністерства освіти і науки України, аби дізнатися про те, чи продовжують отримувати кошти за простій ті педагоги, заклади освіти яких розташовані на тимчасово окупованих територіях України.

На що у МОН відповіли: «У 2024 році для місцевих бюджетів, в яких у закладах загальної середньої освіти (далі — ЗЗСО) оголошено простій у зв’язку з окупацією чи веденням активних бойових дій, кошти для оплати простою передбачені в обласному бюджеті. Освітня субвенція для оплати простою з обласного бюджету спрямовується виключно для ЗЗСО, які не мають можливості відновити освітній процес, не надали персональні дані учнів та відповідно не отримали освітню субвенцію». 

За інформацією НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14258

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32462

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді