У МОН наголосили на змінах у Порядку прийому на навчання фахової передвищої освіти

Оновлено Порядок прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2024 році

Порядок прийому на навчання фахової передвищої освіти

Протокол засідань команди психолого‑педагогічного супроводу

У Міністерстві освіти і науки України повідомили про оновлення Порядку прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2024 році.

Основні зміни в Порядку наступні:

Вступ на основі ПЗСО, КР, як і було зазначено, може відбуватися за результатами творчого конкурсу в передбачених Порядком випадках. Для вступу на місця державного (регіонального) замовлення — за результатами співбесіди. Однак, важливо зазначити, що для вступу на місця за кошти юридичних або фізичних осіб вступ може здійснюватися як за розглядом мотиваційних листів, так і за рішенням закладу, — на основі співбесіди.

Згідно з Порядком прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2024 році, прийом на навчання проводитиметься за спеціальностями відповідно до Переліку галузей знань і спеціальностей, але з урахуванням вимог наказу МОН від 04 березня 2024 року № 260, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 березня 2024 року № 405/41750.

Окрім того, у МОН акцентували на деяких особливостях проведення вступної кампанії для здобуття фахової передвищої освіти у 2024 році. Передбачається, що вступники можуть подати в сукупності за всіма основами вступу до п'яти заяв на бюджет та до п'ятнадцяти заяв за всіма джерелами фінансування.

Щодо підготовки іноземців та осіб без громадянства, то вона здійснюватиметься в межах ліцензованих обсягів за спеціальностями згідно з результатами процедури ліцензування для цього виду діяльності.

Тривалість кожної додаткової сесії реєстрації заяви не менше ніж три та не більше за тридцять календарних днів. Вступна кампанія завершується 31 жовтня 2024 року.

Детальніше ознайомитися з особливостями Порядків прийому на навчання можна за посиланням.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
250759

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді