Деякі абітурієнти не складатимуть іспити для вступу на магістратуру

Частина вступників у магістратуру може не складати іспити

Вступ на магістратуру без іспитів

Протокол засідань команди психолого‑педагогічного супроводу

У Міністерстві освіти і науки України змінили умови вступу в магістратуру.

Відтепер якщо вступ в магістратуру відбувається на основі вже здобутого ступеня магістра, тобто у разі отримання другої вищої освіти за цим рівнем, вступ може відбуватися без складання ЄВІ та ЄФВВ. Проте не на всі спеціальності.

Зміни стосуються освітніх програм всіх спеціальностей, окрім 081 «Право» та 293 «Міжнародне право». У такому разі вступникам у магістратуру достатньо буде скласти іспити безпосередньо в закладі освіти.

Окрім того, за спеціальними умовами в магістратуру зможуть вступити студенти, які здобули ступінь бакалавра у 2024 році та відповідають наступним критеріям:

  • зареєстровані та проживають на тимчасово окупованій території;
  • проживають в населених пунктах, де станом на 1 липня 2024 року відбувалися активні бойові дії;
  • проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з таких територій після 1 січня 2024 року.

Зазначені вступники можуть отримати рекомендацію для зарахування на магістратуру без складання ЄВІ та ЄФВВ, якщо вступають до того ж вишу, де здобули ступінь бакалавра, за спеціальностями, що мають особливу підтримку.

У разі, коли у цьому ЗВО немає магістерської програми за такою спеціальністю, студенти можуть подати документи до будь-якого переміщеного (тимчасово переміщеного) вишу або закладу вищої освіти в Запорізькій, Київській, Миколаївській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Джерело: Освіта24

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді