Для директорів шкіл можуть впровадити проходження сертифікації

В Україні хочуть запровадити сертифікацію директорів шкіл

Сертифікація керівників шкіл

Розвиток комунікативних навичок педагогів: план роботи

В Україні планують запровадити сертифікацію кандидатів на посади директорів шкіл. Її проходитимуть й очільники закладів освіти, у яких закінчився відповідний контракт на посаді.

Такі зміни до закону України «Про повну загальну середню освіту» пропонує Державна служба якості освіти. Там вже сформували відповідні критерії.

Насамперед сертифікація кандидатів на посаду директора школи включатиме оцінювання фахових знань та умінь шляхом тестування й розв'язування практичних завдань.

Передбачається, що впровадження сертифікації сприятиме реалізації завдань уряду щодо створення нової прогресивної системи підготовки та розвитку освітніх управлінців, їх обрання на посаду та підтримки розвитку на посаді керівника школи і підвищенню престижності посади.

Нині Державна служба якості освіти спільно з Міністерством освіти і науки та Українським центром оцінювання якості освіти шість років реалізують процедуру сертифікації вчителів початкових класів. З 2023 року — сертифікацію вчителів української мови та літератури, вчителів математики базової середньої освіти; з 2024-го — учителів навчальних предметів (інтегрованих курсів) громадянської та історичної освітньої галузі «Суспільствознавство».

Нагадаємо, що у квітні — травні тривав третій етап сертифікації серед 462 вчителів української мови та літератури і 183 вчителів математики. За результатами вивчення практичного досвіду роботи 150 вчителів української мови і літератури (33%) та 56 учителів математики (31%) отримали 120 і більше балів.

За інформацією Освіта24

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді