Як проводитимуть НМТ у разі відключення електроенергії

Відключення електроенергії під час НМТ: що треба знати учасникам і учасницям тестування

Проведення НМТ без електроенергії

Як навчити дітей дбати про свою безпеку

Учасникам і учасницям цьогорічного Національного мультипредметного тесту, які не зможуть скласти іспит через повітряну тривогу, технічні проблеми або відсутність електроенергії (понад 2,5 години), нададуть додаткову можливість пройти вступні випробування. 

У разі виникнення ситуації, коли абітурієнти й абітурієнтки не зможуть пройти оцінювання навіть у додатковий період, для них проведуть ще одну (третю) сесію.

Таку інформацію зазначили в Українському центрі оцінювання якості освіти. 

Через те, що НМТ проходить у комп’ютерному форматі онлайн, для його успішного проведення критичною є наявність електрики й інтернету в тимчасових екзаменаційних центрах. Проте, через масовані обстріли росії по об’єктах критичної інфраструктури України в більшості регіонів почастішали планові й екстрені відключення електроенергії.

Саме тому в УЦОЯО зауважили, що Міністерство енергетики й ДТЕК роблять усе можливе, аби запобігти відключенням у тих закладах освіти, де проводять НМТ. Однак, повністю зарадити проблемі неможливо, адже:

  • в Україні одночасно працюють до 600 тимчасових екзаменаційних центрів, які розташовані в різних населених пунктах;
  • відключення переважно відбуваються в екстреному порядку з огляду на поточну ситуацію в енергосистемі країни.

Окрім того, використання електрогенераторів також не може повністю розв’язати проблему, адже з їхньою допомогою не можна забезпечити центри тестування інтернет-зв’язком.

За інформацією УЦОЯО

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді