Кабмін затвердив спрямування коштів на укриття в закладах освіти

Уряд затвердив спрямування коштів до місцевих бюджетів на облаштування шкільних укриттів

Фінансування облаштування укриттів у школах

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл субвенції з державного до місцевих бюджетів на ремонт і будівництво укриттів у школах.

Спочатку громади подавали заявки через систему DREAM. Після цього обласні військові адміністрації надавали рекомендації та пропозиції проєктів для фінансування. Комісія МОН відповідно до критеріїв і рекомендацій ОВА, відібрала проєкти, які отримають фінансування.

Загалом було обрано 50 проєктів на ремонт і будівництво укриттів переважно у 8 прифронтових і прикордонних із росією областях. Загальна вартість цих проєктів — 2,19 млрд гривень.

Зокрема, наразі триває донабір проєктів укриттів від окремих областей. Оприлюднення результатів очікується до 7 червня. За перебігом робіт щодо ремонту й будівництва укриттів можна стежити на сторінках МОН.

Окрім того, згідно з постановою, громади повинні щомісяця надавати інформацію про використання коштів та завантажувати фотографії об’єктів на платформу DREAM. Кожен охочий може ознайомитися з проєктами, статусом і кошторисом.

Громади, які не отримали кошти на облаштування безпечних освітніх просторів у межах субвенції, мають можливість залучити кошти з інших джерел, наприклад, від міжнародних партнерів. Для цього громади мають створити свій профіль в екосистемі DREAM, додати власні проєкти та стежити за оголошеннями про можливість фінансової підтримки.

Також додаткові матеріали щодо розроблення проєктно-кошторисної документації, облаштування та фінансування укриттів можна знайти на порталі «Моя Фортеця». На сайті є можливість окремо переглянути розроблені проєкти повторного використання та адаптувати під потреби закладу освіти.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді