Реформа профільної освіти передбачає зменшення кількості предметів у старших класах

Кількість предметів у старших класах після реформи зменшиться, — заступник очільника МОН

Зменшення кількості предметів у старших класах

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

Вже у 2027 році у нашій державі втілюватимуть у життя трирічну профільну середню освіту (10 — 12 класи). Це один із найскладніших етапів реформи «Нова українська школа». Він передбачає зміни у стандарті освіти, освітніх програмах і мережі закладів освіти. 

Саме тому заступник міністра освіти та науки Андрій Сташків повідомив, чи змінять при цьому кількість предметів.

Як він зауважив, наразі є понад 15 предметів, які учні вивчають в 10 — 11 класах. Реформа профільної середньої освіти передбачає зменшення кількості цих предметів.

«Буде ядро, коли тільки окремі предмети, вони можуть бути інтегрованими (до прикладу, українська мова та українська література, об'єднані в один предмет), будуть обов'язковими для всіх. І буде профіль — поглиблене вивчення предметів, до прикладу, математики, алгебри — залежно від того, який профіль. І що найважливіше — буде досить багато предметів на вибір», — акцентував заступник очільника відомства.

За словами Андрія Сташківа, в такий спосіб учень зможе сам планувати свою освітню траєкторію — і не так, як зараз, наймати репетиторів і готуватися до НМТ, а вибирати ті предмети, які йому цікаві.

Джерело: Освіта24

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді