Верховна Рада затвердила загальновійськову підготовку в закладах освіти

Учні та студенти в Україні проходитимуть загальновійськову підготовку

Загальновійськова підготовка в закладах освіти

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

В Україні запровадили початкову загальновійськову підготовку для тих, хто здобуває освіту. Відповідний законопроєкт ухвалила Верховна Рада: 297 народних депутатів підтримали законопроєкт № 11092.

Метою проєкту є розвиток початкової загальновійськової підготовки як основи підготовки громадян України до національного спротиву.

Передбачається, що проходження початкової загальновійськової підготовки відбуватиметься на третьому рівні повної загальної середньої освіти. Її проводитимуть у школах, училищах, коледжах, вишах та інших закладах освіти шляхом викладання навчального предмета «Захист України» та здійснення заходів, спрямованих на військово-патріотичне виховання.

Підготовка громадян до військової служби включатиме національне і громадянське виховання, фізичну підготовку, вивчення державної мови тощо.

Зокрема, програми з навчального предмета «Захист України» розроблятиме та затверджуватиме Міністерство освіти і науки за погодженням з Міністерством оборони.

Як зазначалось раніше, предмет «Захист України» трансформують в один урок на місяць, але він триватиме весь день.

Нова освітня програма передбачає на цю дисципліну півтори години на тиждень, але їх викладатимуть один раз на місяць, тобто 6 годин, протягом усього навчального дня.

Джерело: Телеграм-канал Ярослава Железняка

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді