Як проходитиме НМТ-2024 у разі оголошення повітряної тривоги

У МОН роз’яснили алгоритм дій у разі повітряної тривоги під час проведення НМТ

Проведення НМТ-2024

Як навчити дітей дбати про свою безпеку

Якщо під час проведення НМТ почнеться повітряна тривога, то інструктор зупинить роботу над тестом, а всі учасники та персонал пункту тестування перейдуть до укриття.

Тому важливо, щоб учасники зберігали відповіді після кожного завдання. Час, який залишився до завершення НМТ за таких обставин, — буде зупинено.

Після закінчення тривоги потрібно повернутися до аудиторій та продовжити виконання завдань тестування. Якщо буде достатньо часу, тобто тривога триватиме менше ніж 2 години 30 хвилин (сумарно для обох етапів тестування), учасники зможуть повернутися та продовжити виконання завдань НМТ.

У разі оголошення тривалішої тривоги, відповідальний за ТЕЦ разом із регіональним центром оцінювання якості освіти вирішить, чи доцільно продовжувати тестування з урахуванням залишкового часу.

Учасники зможуть скласти НМТ під час додаткових сесій, якщо НМТ буде зупинено. 

Для цього потрібно подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Заяву можна подати через відповідального за тестовий пункт одразу на місці або самостійно протягом трьох робочих днів (включно з тим днем, коли ви складали НМТ).

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді