Вчителів, які чинили булінг, будуть відсторонювати від посад

У Верховній Раді пропонують відсторонювати від посад освітян-булерів

Покарання для вчителів-булерів

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій пропонує відсторонювати на певний термін від посад керівників і працівників закладів освіти, які вчинили булінг.

Таку інформацію зазначила секретарка профільного комітету Наталія Піпа.

Як зауважив очільник комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, що комітет рекомендував парламенту ухвалити декілька законопроєктів, що стосуються освітньої сфери.

Насамперед йдеться про проєкт Закону України № 6393 — «Про запобігання насильству та унеможливлення жорстокого поводження з дітьми».

За словами Наталії Піпи, цей законопроєкт спрямований на превенцію, унеможливлення й випередження булінгу в закладах освіти, зокрема, й позашкільних.

Вона повідомила, що у разі схвалення Верховною Радою документа в цілому, Кабінет міністрів має розробити програму та положення превенції цькування в закладах, де перебувають діти.

На думку народної депутатки, чинне законодавство України не передбачає справедливого покарання за булінг.

«Чинний термін — три місяці. Це надто мало для розгляду справи судом. Тому кривда часто залишається безкарною, а діти — беззахисними», — акцентувала представниця освітнього комітету.

Окрім того, Наталя Піпа наголосила, що покарання для кривдника визначатиме інший законопроєкт — № 9400 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання та протидії насильству стосовно дітей», над яким зараз працюють профільні комітети Верховної Ради, зокрема, Комітет з питань правоохоронної діяльності.

Джерело: Фейсбук Наталі Піпи

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді