У Києві готують фахівців з цивільної безпеки для закладів освіти

У Києві навчатимуть тренерів з безпеки для освітніх закладів: як триватиме підготовка

Тренування щодо безпеки в закладах освіти

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

У Києві стартувала підготовка фахівців з цивільної безпеки, які працюватимуть з освітянами.

Відповідний курс створено в межах пілотного проєкту Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту. Мета цього навчання — створити безпечні умови для освітян і учнів в умовах війни.

Під час навчання на базі інфраструктури МВС та ДСНС майбутні тренери опановуватимуть як організовувати безпечне освітнє середовище, будуть відпрацьовувати алгоритми реагування під час пожежі, терористичної загрози чи техногенної катастрофи. 

Тренування відбуваються в теплодимокамері-лабіринті із застосуванням гучномовців, обігрівачів. Це створює фізичний і психологічний тиск, із яким можна зіткнутися під час надзвичайних ситуацій. Учасники курсу вчаться шукати та евакуйовувати потерпілих із задимленого приміщення та надавати першу домедичну допомогу.

«У межах курсу буде підготовлено 110 тренерів. Вони навчатимуть освітян зі 122 шкіл та 122 дитсадочків Житомирської та Одеської областей. Загалом навчальний курс пройдуть 7 тис. 400 працівників закладів освіти», — зазначили в Офісі президента.

За інформацією Офісу Президента

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді