Школи за кордоном отримають від МОН матеріали для навчання українських дітей

МОН планує надавати школам за кордоном свій контент і наратив

Навчальний процес за кордоном

Як впоратися з емоційними складнощами: поради

Міністерство освіти і науки планує повертати українців з міграції, співпрацюючи з діаспорами та поширюючи український контент та наратив в середній освіті школярів, які перебувають за кордоном.

Таку інформацію зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий. 

Як він зауважив, Україні необхідно реалізовувати цілеспрямовану політику, зокрема освітню, скеровану на діаспори — як нові, так і старі. Тому насамперед важливо зберегти українську ідентичність дітей.

Для цього наразі проводять перезавантаження «Міжнародної української школи». 

Заклад отримає новий функціонал і має стати своєрідним «міністерством закордонної освіти», яке буде формувати бази даних освітніх осередків, розробляти навчальні програми окремо для кожної країни, шукати політичні рішення, які стосуються, наприклад, моделей зарахування дисциплін.

Нині для уникнення перевантаження українських учнів за кордоном розроблено українознавчий компонент.

Таким чином діти можуть вивчати до 6 годин на тиждень українську мову, літературу, історію України та географію.

Відповідне навчання може відбуватись як онлайн, так і в місцевих навчальних осередках або під час факультативних занять з українськими вчителями у школах, де є великі спільноти українських дітей.

«У нас виїхало близько 500 тисяч дітей шкільного віку. Ми загалом маємо величезну діаспору… Це наш ресурс, це наш людський потенціал, який ми можемо сьогодні залучати, якщо дамо школам за кордоном наш сучасний контент, дамо наш наратив», — акцентував очільник освітнього відомства.

За матеріалами Hromadske

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді