У МОН презентували Стратегічний план діяльності до 2027 року

Презентували Стратегічний план діяльності Міністерства освіти і науки до 2027 року «Освіта переможців»

Стратегічний план діяльності до 2027 року

Контроль за системою НАССР: чотири кроки

Україна переживає період трансформації та викликів, пов'язаних із військовою агресією рф, зобов'язаннями у сфері європейської інтеграції та положень Цілей сталого розвитку.

Саме тому в МОН презентували «Стратегічний план діяльності Міністерства освіти і науки України до 2027 року» — ключовий документ, що визначає 9 стратегічних пріоритетів та цілі відомства на найближчі роки.

Відповідний документ сформовано на основі Візії майбутнього освіти і науки, державних програмних документах та результатах публічних консультацій із залученням експертів галузей освіти та науки. Пріоритети охоплюють трансформацію змісту освіти, ролі педагогів і науковців, системи управління та освітнього простору, розбудову спроможності менеджменту.

Стратегічний план розроблено під загальною координацією віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України — міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, під керівництвом міністра освіти і науки України Оксена Лісового та координацією першого заступника міністра освіти і науки України Євгена Кудрявця.

Одним із ключових мотивів усіх напрямів трансформації — особистість людини.

Ключова мета — створити систему освіти і науки, спрямовану на максимальне розкриття потенціалу особистості на різних етапах життя та забезпечення гнучкості до змін. Заплановано, що освіта стане фундаментом для розбудови економіки та людського капіталу України, а наука — синонімом інновацій і технологій для залучення інвестицій і міжнародного партнерства.

Детальніше ознайомитися зі Стратегічним планом діяльності МОН до 2027 року можна в прикріпленому документі. 

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді