Для вчителів створили урок-конструктор до 8 березня для старшокласників

Як говорити про 8 Березня в школі: для вчителів створили урок-конструктор

Урок-конструктор до 8 березня для старшокласників

Демотивованість учня: ознаки та рекомендації

Для педагогів і педагогинь у межах проєкту «Сама собі ціль» створили конструктор уроку до Міжнародного дня боротьби за права жінок. Його можна використати під час проведення інтегрованих уроків з літератури, історії та інших гуманітарних дисциплін, а також класної години для учнів 9-11 класів.

Конструктор уроку до 8 Березня доступний за посиланням.

Для вчителів у ГО «Дівчата» також створили відеопрезентацію з порадами під час використання конструктора. 

Зокрема, у межах проєкту популярні українські інфлюенсери записали відеозвернення до школярок. У ролику, який привертає увагу до теми гендерної рівності та прав жінок, знялися Марія Туча, TUMAZAR, Кажанна та Евеліка. Відео доступне для вчителів і школярів за посиланням

Нині в Україні відбувається «перехідний період» у ставленні до гендерних свят, зокрема, 8 Березня, в основі якого — не ніжність і весна, а рух жінок за рівні права й реальні можливості ними скористатися.

Проте в школах і досі можуть відзначати це свято, використовуючи застарілі підходи, які рясніють гендерними стереотипами та не відображають сучасних реалій, де жінка прагне рівної оплати праці, кар’єрного зростання й безпечного середовища без сексизму й об’єктивації.

Конструктор уроку до Міжнародного дня боротьби за права жінок складається з:

  • презентації;
  • відео;
  • гайду для самостійного проведення заняття;
  • матеріалів для групових активностей та обговорень.

Завдяки конструктору вчителі зможуть провести унікальне інтерактивне заняття, яке відповідатиме потребам учнів і учениць, а також міститиме актуальну інформацію. Запропоновані матеріали також допоможуть:

  • переосмислити значення 8 Березня;
  • познайомити старшокласників і старшокласниць із видатними жінками у світовій історії й українським жіночим рухом;
  • звернути увагу на гендерний дисбаланс сьогодення й шляхи його вирішення;
  • розкрити тему жінок-захисниць у ЗСУ.

Джерело: НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4923

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді