Як проходитиме тестування НМТ у 2024 році?

Коли розпочнеться реєстрація на НМТ-2024 та як розподілять час роботи

Тестування НМТ у 2024 році

Демотивованість учня: ознаки та рекомендації

У березні розпочнеться реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті, та триватиме до початку квітня. Учасники тестування складатимуть 4 предмети, які будуть розподілені на 2 блоки. Перерва між ними триватиме 20 хвилин.

Таку інформацію зазначила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

За її словами, конкретні дати реєстрації та проведення тестування УЦОЯО повідомить пізніше, адже поки графік ще не затвердили. Проте, цьогоріч цей процес відбуватиметься, скоріш за все, повністю онлайн.

Саме тому майбутні вступники повинні будуть створити свій персональний кабінет, після чого туди можна буде внести особисті дані й обрати перелік дисциплін для тестування. 

Зокрема, учасникам тестування необхідно буде вказати населений пункт в Україні чи за кордоном, де вони зможуть пройти НМТ. Керівниця УЦОЯО також порадила учасникам за межами України реєструватися якомога швидше, адже «кількість місць за кордоном буде, як завжди, обмеженою».

Вносити зміни до даних в електронному кабінеті (місце, предмет на вибір) можна буде до кінця реєстрації.

Як зауважила Тетяна Вакуленко, чотиригодинний тест складатиметься з двох блоків по 2 години, між якими буде 20-хвилинна перерва.

До першого блоку ввійдуть завдання з української мови та математики, а до другого — з історії України й предмета, який обере учасник:

  • української літератури (для філологічних спеціальностей);
  • іноземної мови;
  • біології;
  • фізики;
  • хімії;
  • або географії.

Для того, щоб виконати завдання до кожної дисципліни учасник матиме близько 60 хвилин. Однак всередині одного блоку час можна буде розподілити: наприклад, виконати українську мову за 45 хвилин, а математику — за 75. Зауважимо, що повертатися до завдань першого етапу після перерви учасники не зможуть.

За інформацією НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді