Студенти зможуть самостійно визначати тривалість навчання у виші

Студенти самі визначатимуть, скільки років навчатися в університеті

Тривалість навчання у виші

Експертиза цінності документів: як провести

Студенти в Україні зможуть закінчувати навчання на бакалавраті раніше або пізніше, аніж передбачає чотирирічна програма. Такі зміни запрацюють з нового навчального року.

Таку інформацію зазначив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький. 

Відповідні зміни заплановані у межах впровадження індивідуальних освітніх траєкторій у закладах вищої освіти. 

Як зауважив представник освітнього відомства, у 2004 році в нашій державі заклали принцип розрахунку траєкторії студента через так звані кредити ЄКТС (європейська кредитно-трансферна система).

«Сьогодні студенти зобов'язані накопичувати 60 кредитів на рік. Ми фактично примушуємо їх проходити бакалаврську програму за чотири роки», — пояснив заступник очільника МОН.

Зокрема, у міністерстві вважають важливим запропонувати студентам гнучкість, щоб вони самостійно могли визначати, за який час складатимуть певну кількість кредитів.

«Зараз ми плануємо запровадити показник у 30 — 80 кредитів на рік для очної форми навчання. Студент зможе пришвидшити або уповільнити свій темп навчання», — наголосив Михайло Винницький.

Джерело: The Ukrainians 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46385

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді