У майбутньому зросте потреба на педагогів

Фахівці Світового економічного форуму прогнозують у наступні 5 років збільшення потреби в деяких педагогах

Потреба на педагогів

Чи правильно оформлюєте додатки до наказів

З 2023 до 2027 років у світі зросте потреба в педагогах у сфері професійно-технічної й спеціальної освіти, а також викладачах закладів вищої освіти.

Таку інформацію зазначено у звіті про глобальні ризики в частині «Майбутнє робочих місць у 2023-2027 роках». Документ звіту оприлюднили під час Світового економічного форуму в Давосі (Швейцарія).

На думку експертів Економічного форуму, протягом 5 наступних років потреба зросте в 10 професіях. Серед них є освітяни: педагоги у сфері професійно-технічної освіти й спеціальної освіти, а також викладачі закладів вищої освіти.

Перелік професій, у яких найбільше зросте потреба:

  • оператори сільськогосподарської техніки;
  • водії вантажівок і автобусів;
  • викладачі професійно-технічної освіти;
  • механіки та слюсарі;
  • бізнес-експерти;
  • будівельники та суміжні професії;
  • викладачі закладів вищої освіти;
  • інженери з електротехнологій;
  • робітники з обробки листового й конструкційного металу, формувальники та зварювальники;
  • вчителі спеціальної освіти.

Однак, за словами фахівців, потреби не будуть рівномірно розподілені між економіками держав або всередині них. Ймовірно, коли потреба в працівниках конкретної галузі виникне в регіоні, де таких фахівців недостатньо, тоді вакантні місця займатиме більш мобільне населення, яке зможе швидко перекваліфікуватися.

Відповідно до матеріалів звіту Світового економічного форуму, більшість опитаних країн назвали серед основних ризиків на майбутні роки дефіцит кваліфікованих кадрів (держави з доходом вище середнього) або високий рівень безробіття (держави з доходом нижче середнього).

Як зауважили експерти, створення робочих місць протягом наступного десятиліття залежатиме від інвестицій країн у кліматичні й технологічні перетворення.

За інформацією НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46386

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді