У МОН опублікували результати заходів відновлення ІРЦ у 2023 році

Інформація щодо проведених заходів із відновлення мережі ІРЦ у 2023 році

Відновлення мережі ІРЦ у 2023 році

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Сфера освіти України активно працює над тим, щоб кожен і кожна мали змогу отримувати достойне навчання, саме тому створюються інклюзивні та безбар’єрні освітні середовища. 

В умовах воєнного часу діяльність таких заходів зменшилась, наразі продовжують функціонувати 664 інклюзивно-ресурсні центри (ІРЦ). Вони надають: 

  • послуги з проведення комплексного психолого-педагогічного оцінювання розвитку, 
  • корекційно-розвиткові послуги,
  • психолого-педагогічний супровід під час навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Зі свого боку Міністерство освіти і науки України здійснює постійний моніторинг ситуації щодо зруйнування, пошкодження чи розграбування мережі ІРЦ. Згідно з даними відомства, 46 ІРЦ розташовані на тимчасово-окупованих територіях, 36 ІРЦ зазнали руйнувань і пошкоджень різного ступеня. Це інклюзивно-реабілітаційні центри Дніпропетровської, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Задля відновлення роботи мережі ІРЦ, засновники центрів проводять різні заходи. Деякі ІРЦ, розташовані поблизу лінії фронту, відновили роботу в дистанційному форматі, у частині ІРЦ на деокупованій території проведено ремонтні роботи та відновлено роботу установ в очному форматі.

Детальніше ознайомитися з інформацією щодо заходів із відновлення мережі пошкоджених ІРЦ за регіонами можна в прикріпленому документі. 

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4937

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10367

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді