Міністр освіти обговорив плани про співпрацю з міністеркою закордонних справ Японії

Оксен Лісовий зустрівся з міністеркою закордонних справ Японії

Співпраця МОН з Японією

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

7 січня міністр освіти і науки України Оксен Лісовий разом із міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою та представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відвідали одну з точок «Спільно», яка створена для дозвілля й розвитку дітей.

Міністерка закордонних справ Японії поговорила з дітьми та батьками, що отримують психосоціальну підтримку. Зокрема, вона зустрілася з учасниками молодіжної програми UPSHIFT. Вони поділилися своїми проблемами: розповіли про перерви в навчанні та проблеми із психічним здоров’ям.

Окрім того, протягом візиту Йоко Камікаво та Оксен Лісовий обговорили потреби української освіти в умовах війни та підтримку Японії. Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення уряд Японії забезпечував цифрові освітні центри девайсами, які діти можуть використовувати під час навчання або дозвілля.

Щодо грантової підтримки Японії, то вона була спрямована:

  • на друк понад мільйона примірників із української та зарубіжної літератури для учнів 5-тих класів, 
  • на закупівлю сільськогосподарського обладнання для навчально-практичних центрів закладів профтехосвіти аграрного спрямування та різного виду обладнання для цифрових освітніх центрів у регіонах із дистанційним навчанням, 
  • на закупівлю комп’ютерного обладнання для класів НУШ у школах на деокупованих територіях.

Також під час зустрічі з пані Йоко Камікаво обговорювалося питання продовження співпраці країн, зокрема в напрямі цифрової трансформації.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді