У Харкові протестували роботу метросадка

Як готують діток до школи в метросадку Харкова

Початок роботи метросадка

Контроль за системою НАССР: чотири кроки

У Харкові «протестували» метросадок у на трьох станціях метро. Діти прийшли в облаштований навчальний заклад 6 та 7 січня.

Свої тестові навчальні заняття в метро пройшли 411 дошкільників. За словами директорки міського департаменту освіти Ольги Деменко, заняття відбулися на трьох станціях метро. 

Діти були лише на трьох станціях — «Університет», «Перемога» та «Академіка Павлова», бо на інших триває косметичний ремонт.

«Дошкільнят прийшло 411, це з усіх районів міста. Ми це називаємо пробними днями. Все пройшло досить результативно, і ми розуміємо, що надалі все буде добре», — зауважила керівнця освітнього департаменту.

Зокрема, вона зазначила, що батьки не сумніваються у роботі метросадка, адже бачать, як ефективно працює метрошкола. Метросадок облаштувано у тих самих приміщеннях.

Наразі метросадок відвідують діти, які 1 вересня цього року підуть у 1 клас. 

«Ми говорили, що охопимо 400 — 500 дітей, маючи на увазі заняття в суботу. А оскільки охочих виявилося 600, то вирішили працювати й в неділю. А це 20% усіх дітей, що перебувають у Харкові й планують уперше йти до школи. Ми зробимо для вихователів і всіх, хто працює, окремий графік роботи. Окремим трудовим договором оформимо», — наголосила Ольга Деменко.

Як вона повідомила, максимальна кількість дітей, яку можуть навчати — 700. Саме тому батьки ще можуть подати заяву, щоб дитина відвідувала метросадок. 

За інформацією Суспільного

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4930

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді