У сфері освіти створюватимуть умови для впровадження медіаграмотності

Міносвіти спільно з МКІП створюють умови для інтеграції медіаграмотності в освітній процес

Інтеграція медіаграмотності у сфері освіти

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством культури та інформаційної політики та IREX створюють умови для інтеграції медіаграмотності в освітній процес.

Таку інформацію зазначила директорка Департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки МКІП Ганна Красноступ. 

«Колеги з Міністерства освіти й науки України спільно з нами (МКІП), IREX створюють умови для інтеграції медіаграмотності в освітній процес. При цьому використання комп’ютерних ігор, зокрема Minecraft, в освітньому процесі може принести численні позитивні результати, такі як залучення учнів до навчання, розвиток технічних і творчих навичок, що може мати позитивний вплив на їхню здатність розв’язувати завдання в реальному житті», — зауважила вона.

На її думку, сучасна освіта стає все більше орієнтованою на розвиток мультиграмотності. Саме тому люди повинні розуміти та використовувати різні види знань і навичок для успішної адаптації в суспільстві.

Як повідомила директорка Департаменту, у загальному є тенденція зростання значення грамотності у всіх її аспектах у світі, що стає все більш цифровим і глобалізованим. Зокрема, медіаграмотність у цих напрямках дозволяє ефективніше використовувати можливості, які пропонує сучасний інформаційний вік.

Серед великих викликів вона виокремила дипфейки. 

«Сьогодні великим викликом у протидії дезінформації не лише для України є дипфейки. Ідеться про створення фейків за допомогою синтезу зображення чи голосу. Це інформаційна зброя, яка здатна впливати на суспільну свідомість шляхом створення іншої інформаційної реальності», — наголосила Ганна Красноступ.

Також вона акцентувала, що саме тому розвиток медіаграмотності визначено однією зі стратегічних цілей Стратегії інформаційної безпеки.

Проте варто більше уваги приділяти роботі зі штучним інтелектом, який дуже швидко розвивається.

За матеріалами MediaSapiens

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5015

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді