Кабмін виділив 1 мільярд гривень на освіту

На що скерують 1 мільярд гривень, який Кабінет Міністрів виділив на освіту

Кошти держави на розвиток НУШ

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

У Кабінеті Міністрів України виділили 1 мільярд гривень на потреби освітньої галузі. Гроші скерують на закупівлю мультимедійного обладнання для 5 — 6 класів Нової української школи.

Як зауважили у Міністерстві освіти і науки, разом із субвенцією, виділеною восени, фінансування для НУШ у 2023 році становить 1,47 мільярда гривень. Ці кошти можна буде використовувати у 2023 та 2024 роках.

Відповідне додаткове фінансування зможе сприяти збільшенню кількості навчальних кабінетів у школах, забезпечених мультимедійною технікою.

Таке обладнання допоможе вчителям під час навчання ефективніше викладати матеріал. Зокрема, мультимедійне обладнання дозволить краще організувати змішане навчання для учнів.

Варто зазначити, що у 2022 році через напад росії на Україну 1,5 мільярда гривень субвенції НУШ скерували на потреби армії. Тому школи тоді не були забезпечені засобами навчання та мультимедійним обладнанням. Водночас педагоги не пройшли підвищення кваліфікації за кошти держави.

Проте у вересні цього року уряд України поновив фінансування реформи НУШ розміром 473,3 мільйона гривень. Згодом воно зросло. Ще 1,5 мільярда гривень для НУШ виділили у держбюджеті на 2024 рік.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4930

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10333

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді