Як продовжити строк інвалідності під час воєнного стану

Міністерство охорони здоров'я опублікувало розʼяснення щодо повторного огляду для продовження інвалідності під час воєнного стану

Як продовжити строк інвалідності під час воєнного стану

Про це повідомили в МОЗ.

У міністерстві нагадали, що повторний огляд для продовження інвалідності можна пройти після завершення воєнного стану:

  • Особам, у яких строк інвалідності закінчився, у період воєнного стану дозволено продовжити дію інвалідності заочно.
  • Повторний огляд, строк якого припав на воєнний стан, переноситься на строк після його припинення / скасування, але не пізніше 6 місяців після цього.

    Крім того, як діти, так і дорослі з інвалідністю мають можливість отримувати, відповідно до індивідуальної програми реабілітації, без проходження повторного огляду ЛКК чи МСЕК:

    • соціальні виплати;
    • реабілітаційні послуги та допоміжні вироби (милиці, ходунки, крісла колісні), засоби інконтиненції, наприклад, памперси, катетери тощо;
    • освітні послуги;
    • відповідні пільги.

    Як впровадити інклюзивну освіту в школі

      Статичний блок для новин

      Статті за темою

      Усі статті за темою

      Індивідуальна програма розвитку учня школи

      Якщо у вашому закладі освіти є учні з особливими освітніми потребами, то для них потрібно розробити індивідуальну програму розвитку. Хто розробляє цей документ, на основі якої інформації та які частини він має містити?
      100256

      Індивідуальна програма розвитку дитини з особливими освітніми потребами — зразок

      Індивідуальна програма розвитку (ІПР) – обов’язковий документ для дитини з особливими освітніми потребами, яка є вихованцем дошкільного закладу чи учнем школи. З’ясуйте все про зразки цих документів та скачайте собі шаблони
      3814

      Соціалізація дітей з особливими освітніми потребами

      Соціалізація дітей з особливими освітніми потребами — важливий процес інтеграції дітей у суспільство. Вона спрямована на те, щоб допомогти їм набути соціального досвіду і самостійно адаптуватися до навколишнього середовища.
      6712

      Як впровадити інклюзію у закладі освіти

      Посібник «Впроваджуємо інклюзію в закладі освіти» для керівників закладів освіти та педагогів опублікували в Державній службі якості освіти. Він має допомогти освітянам у творенні якісного інклюзивного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами.
      4287

      Гарячі запитання

      Усі питання і відповіді