Батьки спостерігають зміни в психіці дітей

75% українських батьків говорять, що їхні діти демонструють ті чи інші симптоми травматизації психіки.

Батьки спостерігають зміни в психіці дітей

Ігри-знайомства для дітей

Про це повідомляють в результатах опитування Gradus Research, яке провели серед містян 18–60 років, які мають дітей до 18 років.

За словами Євгенії Близнюк, засновниці і СЕО Gradus Research, 75% тих, хто спостерігає посттравматичний синдром у дітей, є дуже високим показником.

«Дітей, що реально пережили вплив бойових дій, значно менше. Проте діти є максимально чутливими до стану тих значущих дорослих, що оточують їх. Знервовані батьки чи бабусі з дідусями мають не менший вплив на погіршення психологічного стану дитини, аніж об’єктивні події у країні. Тож, як кажуть у літаках, спочатку треба надіти захисну маску на себе, а потім на дитину», – рекомендує Євгенія Близнюк.

Результати свідчать, що найрозповсюдженішим симптом травматизації у дітей є так звані «емоційні гойдалки», коли настрій швидко і без зовнішніх причин коливається від дуже гарного до надзвичайного поганого і навпаки.

«Чверть дітей потребувала медичної допомоги після початку агресії. З них 40% не змогли цю допомогу отримати — через відсутність потрібного лікаря чи лікарні поруч. Брак психологічної підтримки — серед топ потреб, які ідентифікують українські батьки. Але такого, щоб діти чогось конче потребували та жодним чином не могли отримати — у 79% респондентів цього не було» - зазначено у звіті.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Документи асистента вчителя щодо роботи з учнями з особливими освітніми потребами

Питання переліку документації асистента вчителя не остаточно унормоване. Заклад освіти самостійно затверджує перелік документів на основі посадових обов'язків асистента вчителя та окремих нормативних документів і роз’яснень
254090

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Що врахувати у процесі онлайн консультацій

Онлайн-консультації вже давно не є чимось новим. Їхня поява не пов’язана із якимись модними явищами, як-от розвиток інформаційних технологій, а зумовлена необхідністю. Що важливо врахувати – у статті
2253

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38969

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді