Віцепрем’єр назвав переваги впровадження грантової системи фінансування вишів

Федоров розповів, чому впровадження грантів на навчання буде корисним для вишів

Грантова система фінансування вищої освіти

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

З нового навчального року в Україні планують запровадити систему грантів. Їх отримуватимуть студенти для оплати навчання в закладах вищої освіти.

Як зазначив віцепрем’єр Михайло Федоров, впровадження грантової системи фінансування змусить заклади вищої освіти конкурувати між собою, а й відповідно — надавати якісніші освітні послуги. 

Він також зауважив, що система грантів для фінансування вишів є одним з основних фокусів трансформації вищої освіти.

За словами віцепрем'єра, якщо її втілять у життя, то студенти вибиратимуть університет та спеціальність свідомо. Водночас своїм вибором і відповідно грантами співфінансуватимуть обраний заклад освіти. Натомість університети таким чином матимуть конкуренцію між собою та будуть змушені надавати якісніші освітні послуги.

Окрім того, Михайло Федоров акцентував, що уряд планує впровадити формулу розподілу бюджетних коштів. Відповідно до неї заклад вищої освіти буде отримувати кошти не тільки за кількість студентів, а й за конкретними KPI (ключовими показниками ефективності). Серед них будуть якість освіти, наукові досягнення тощо.

Зокрема віцепрем’єр вважає, що саме освіта стане першим глобальним напрямом, який впливатиме на розвиток держави у довгостроковій перспективі.

Джерело: Телеграм-сторінка Михайла Федорова

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді