Директори українських шкіл не мають «вичавлювати» учнів, які перебувають за кордоном

Не «вичавлюйте» дітей: освітній омбудсмен звернувся до директорів українських шкіл

Навчання дітей за кордоном

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов закликав директорів українських шкіл не ставити непотрібних вимог учням, які через війну перебувають за кордоном, але продовжують здобувати освіту у рідних навчальних закладах.

Як він зауважив на своїй Facebook-сторінці, не потрібно «вичавлювати» дітей з українських шкіл. А також створювати «зайві» вимоги під час іспитів. 

Насамперед омбудсмен адресував своє звернення «нешановним директорам деяких шкіл». І акцентував, що держава усіма силами намагається допомогти батькам та їхнім дітям, які стали біженцями через війну, не втратити зв'язок з українською системою освітою.

«А ви що робите, висуваючи для наших дітей, які зараз за кордоном, якісь абсолютно нелогічні та, буду недипломатичним, дурнуваті вимоги щодо складання "іспитів" нашими дітьми 5 (!) класу, та відмовляючись виконувати наказ МОН щодо українознавчого компоненту?» — написав Сергій Горбачов.

Зокрема, він порадив таким очільникам шкіл бути українцями і не висувати непотрібних вимог дітям.

Джерело: Facebook-сторінка Сергія Горбачова

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді