Викладачі у вишах отримають менше навчального навантаження

Міністерство освіти і науки планує зменшити навантаження на викладачів у закладах вищої освіти

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

У Міністерстві освіти і науки знайшли рішення, як зберегти колективи в умовах об'єднання вишів в Україні. Розв'язання проблеми бачать у зменшенні навчального навантаження на викладачів.

Таку інформацію зазначив заступник очільника МОН Михайло Винницький в ефірі програми «Модуль знань». Він також прокоментував норми законопроєкту щодо підтримки наукової роботи у вишах, який Верховна Рада буде розглядати у другому читанні.

За словами заступника міністра освіти, зменшення навчального навантаження викладачів з 600 до 500 годин буде позитивним кроком.

«Ми зменшуємо навчальне навантаження на викладачів і скажемо тим викладачам: "Ви маєте займатися науковою роботою"», — акцентував Михайло Винницький.

Зокрема він додав, що чимало викладачів у нашій державі не займається науковою роботою. Таких, на думку посадовця, варто було б перевести у статус «педагоги». Так, вони матимуть іншу систему навантаження.

Як наголосив Михайло Винницький, мережа вишів в Україні відповідає потребам країни.

«У нас роздута система. У нас багато закладів, у нас дуже багато викладачів. Я розумію, що це непопулярно, але модернізації не уникнути», — підкреслив заступник керівника Міністерства освіти і науки.

За матеріалами Радіо Культура

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74149

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді