В Уряді повідомили наскільки зросте зарплата вчителів

Середньомісячна розрахункова зарплата вчителя вищої категорії збільшиться до 17,4 тисяч

Освітня субвенція в 2024 році

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

У Кабінеті Міністрів зауважили, що заробітні плати освітян наступного року зростуть на 21%, а середньомісячна розрахункова зарплата вчителя вищої категорії збільшиться до 17,4 тисяч.

Таку інформацію зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду щодо передбачених соціальних видатків державного бюджету в 2024 році.

Як він зауважив, наступного року на освіту буде виділено 179 млрд грн, що на 15% більше ніж в 2023 році.

«Закладаємо в бюджеті зростання зарплат учителів. Загалом виплати освітянам наступного року зростуть на 21%. Середньомісячна розрахункова заробітна плата вчителя вищої категорії збільшується з 14,4 тис. грн до 17,4 тис. грн», — акцентував очільник уряду країни.

Окрім того, фінансування отримають й інші освітні програми. Зокрема, на облаштування укриттів витратять 2,5 млрд, на реформу НУШ — 1,5 млрд, модернізацію шкільних їдалень — 1,5 млрд, на нові шкільні автобуси — 1 млрд грн.

Передбачається збільшення фінансування науки на 15%. Основний акцент буде зроблено на дослідження, що пов’язані з розвитком оборонно-промислового комплексу.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4934

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10352

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді