В Україні створять резерв учителів для деокупованих територій

В Україні сформують кадровий резерв педагогів для звільнених від росіян територій

Кадровий резерв освітян України

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

В Україні створять кадровий резерв педагогів, які у майбутньому працюватимуть у навчальних закладах на деокупованих територіях. 

Метою такого впровадження є відновлення освітньої системи на звільнених від окупантів територіях.

Відповідний Порядок формування кадрового резерву таких освітян ухвалив уряд України. Резерв сформують для дитсадків, шкіл, училищ та закладів позашкільної освіти.

Обиратимуть педагогів для такої роботи на добровільній основі. Пріоритет для призначення на посаду матимуть ветерани війни, переселенці, особи, які обіймали цю посаду до окупації та звільнені полонені.

Зокрема, цей кадровий резерв педагогів допоможе оперативно реагувати й вчасно забезпечувати навчальні заклади необхідними фахівцями.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4921

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді