Як визначатимуть розмір гранту на вищу освіту?

Розмір державного гранту на кожний рік навчання може змінюватися з урахуванням інфляції

Фінансування вищої освіти

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Розмір державного гранту на навчання для здобуття вищої освіти та порядок його надання визначатиме Кабінет Міністрів.

Таку інформацію зазначено в законопроєкті, що пропонує впровадити механізм грантів на оплату послуг з навчання для здобуття вищої освіти.

Як йдеться в документі, розмір державного гранту на кожний рік навчання може змінюватися з урахуванням коригування розміру оплати за навчання в порядку, передбаченому договором з закладом вищої освіти.

Чи зобов’язані керівники закладів освіти подавати декларацію

Зокрема, розмір гранту не може сильно відрізнятися, ніж на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік.

Порядок надання державного гранту буде затверджувати Кабінет Міністрів. 

Нагадаємо, що в Міністерстві освіти та науки розробили законопроєкт, в якому запропоновано внести зміни до законодавства, що стосуватимуться запровадження механізму державних грантів на оплату послуг з навчання для здобуття вищої освіти.

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4934

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10352

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді