Перша леді завітала до освітнього центру «Школа супергероїв»

Олена Зеленська відвідала «Школу супергероїв» на Київщині

Освітній центр

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Перша леді України Олена Зеленська завітала до КНП КОР «Київська обласна дитяча лікарня». Разом з нею також були уповноважена Президента з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна, засновниця «Школи супергероїв», заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова, голова громадської організації «Безбар'єрність», керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України Оксана Збітнєва.

За словами першої леді, ця лікарня є одним із 25 медичних закладів країни, які стали учасниками проєкту Міжнародного медичного партнерства. Партнером закладу стала найбільша дитяча лікарня Данії — Mary Elizabeth’s Hospital — Rigshospitalet for Children, Teens and Expecting Families.

«Така безпосередня співпраця між закладами дасть змогу обмінюватися досвідом, напрацюваннями, підвищувати кваліфікацію медиків і рятувати більше життів», — зауважила вона.

Окрім того, Олена Зеленська відвідала «Школу супергероїв», яка працює на базі лікарні. Це державний проєкт під патронатом дружини Президента, у межах якого організовують і забезпечують надання освітніх послуг дітям від 3 до 18 років, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога, для забезпечення безперервного навчання. Наразі цей проєкт уже реалізовано в 11 медзакладах країни.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

З травня 2023 року на базі Київської обласної дитячої лікарні працює освітній центр «Школа супергероїв», незважаючи на активні ремонтні роботи. Функціонують 2 класи: перший — для учнів середньої та старшої школи, другий — для учнів початкової школи з відокремленою рекреацією для дошкільнят. Станом на 1 жовтня 2023 року освітні послуги отримали 255 дітей. У штаті — методист, педагоги за різними напрямами та психолог. 

«Це влучна назва, бо це справді героїчно — вчитися попри проблеми зі здоров’ям і всупереч їм. Здобуваючи знання, діти відволікаються від медичних процедур і відчувають перспективу, бачать власне майбутнє», — наголосила перша леді країни.

Зокрема, вона відвідала пацієнтів паліативного відділення лікарні. У його стаціонарі створено умови для лікування больового синдрому ненаркотичними та наркотичними препаратами, для необхідних лабораторних та інструментальних обстежень, кисневої та респіраторної підтримки й комплексного супроводу пацієнтів зі складними невиліковними хворобами та їхніх родин.

«Нагадаю: паліатив — зовсім не страшне слово. Воно означає підтримку для тих, хто має хронічні хвороби й стани, але прагне жити якісно та комфортно. Абсолютно всі пацієнти — і маленькі, і дорослі — заслуговують і на життя, і на його якість. Тож боротися важливо і за те, і за інше», — акцентувала Олена Зеленська.

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46384

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді