Області України поділилися результатами впровадження реформи шкільного харчування

Висновки регіональних форумів: Хмельницька і Вінницька області вдосконалюють систему шкільного харчування

Впровадження реформи шкільного харчування

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

Наразі регіони активно працюють над удосконаленням системи шкільного харчування. Протягом вересня дві області, зокрема Хмельницька й Вінницька, організували та провели обласні форуми. Під час яких проходило ознайомлення представників місцевих громад і органів місцевого самоврядування з можливостями реформи та поліпшення якості й забезпечення здоровою та смачною їжею учнів навчальних закладів.

У 2020 році було розпочато реформу з ініціативи першої леді Олени Зеленської та за підтримки профільних міністерств, державних установ, міжнародних партнерів, українських фахівців та громадських активістів.

У процесі форумів, організованими Хмельницькою та Вінницькою ОВА, учасники могли ознайомитися із практичними аспектами впровадження реформи, оцінити її ефективність на місцях та поділитися першими результатами. 

Спікери форумів поділилися методичними рекомендаціями та презентували різні підходи до впровадження програми в навчальних закладах. Зокрема обговорили актуальні питання, пов'язані з удосконаленням процедури закупівель, вибором нових моделей харчування, контролю якості харчування дітей, модернізацією харчоблоків та іншими аспектами реформи.

Однією з основних частин заходів стало обговорення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період 2023–2027 років. Вона передбачає оновлення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів освіти, вибір моделі організації харчування та навчання кухарів.

Як повідомив заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв, регіон активно працював над упровадженням реформи, але російське вторгнення уповільнило реалізацію багатьох запланованих заходів щодо поліпшення цієї сфери. Однак, в області вже є приклади успішної реалізації передових ідей харчування у закладах освіти, зокрема впровадження кейтерингу в школах.

«Попри виклики, пов’язані з війною, формулюємо чітке бачення алгоритму дій на місцевому рівні, щоб реформа системи шкільного харчування була успішно впроваджена у кожній громаді регіону. Працюємо на результат!» — акцентував начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов. 

За його словами, одним з вагомих кроків на цьому шляху має стати створення кулінарного хабу на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг», у якому навчатимуть кваліфікованих кухарів.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді