Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації
В Українському інституті розвитку освіти сформувала й опублікували методичні рекомендації щодо облаштування харчоблоків у закладах загальної середньої освіти.
Метою відповідного удосконалення системи організації харчування в закладах освіти є забезпечити формування культури здорового, збалансованого споживання їжі та питної води, та здійснити якісні зміни в технологічних процесах, зокрема провести модернізацію обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів освіти.
Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовищеСаме для того для закладів освіти були розроблені «Методичні рекомендації щодо облаштування харчоблоків у закладах загальної середньої освіти».
Окрім того, заклади освіти можуть скористатися інтерактивним калькулятором харчоблоку, який допоможе закладам, відповідно до можливостей та ресурсного забезпечення, здійснити розрахунок необхідного технологічного обладнання. А також щодо того, що згідно з наповнюваністю закладу освіти та обраною моделлю харчування, необхідно врахувати під час будівництва та/або модернізації шкільного харчоблоку.
Джерело УІРО