Новини тижня

Друзі, зібрали для вас головні новини у сфері освіти за тиждень.

Новини тижня ВЕБІНАРИ ДЛЯ ОСВІТЯН

Школи отримають доступ до резервних джерел електроенергії

Міністерство освіти і науки України підписало меморандум про співпрацю з Energy Act For Ukraine Foundation, в якому домовилися про співпрацю щодо зміцнення енергетичної незалежності закладів загальної середньої освіти в Україні.

У Харкові збудують першу в Україні підземну школу

Це буде повноцінна підземна школа, розрахована на перебування в ній до 450 учнів. Також за попередніми підрахунками, реалізація проєкту коштуватиме міській владі близько 56 мільйонів гривень.

Пілотний етап моніторингу якості початкової освіти: коли початок

У жовтні 2023 року Український та регіональні центри оцінювання якості освіти проведуть пілотний етап третього циклу загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти (ЗЗМЯПО-2024).

Радіодиктант єдності – відома дата проведення

Радіодиктант національної єдності 2023 відбудеться 27 жовтня — у День української писемності та мови, який, відповідно до указа президента, відтепер відзначатимуть саме цього дня. Раніше цей день відзначали 9 листопада.

Методичні рекомендації щодо облаштування харчоблоків

Планують удосконалити систему організації харчування в закладах освіти та забезпечити формування культури здорового, збалансованого споживання їжі та питної води, а також здійснити якісні зміни в технологічних процесах, зокрема  провести модернізацію обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів освіти. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді