Як заклади освіти України підготувалися до початку опалювального сезону?

Коли увімкнуть опалення у школах України: ситуація в регіонах

Як заклади освіти України підготувалися до початку опалювального сезону?

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Зовсім скоро розпочнеться опалювальний сезон, але у закладах освіти опалення запустять раніше. Для увімкнення опалення у школах, їхні керівники скеровують спеціальні звернення до місцевої влади.

Здебільшого опалювальний сезон в Україні розпочинається 15 жовтня, та тепло до батарей можуть почати постачати пізніше, адже все залежить від температури повітря. Відповідно до норм, опалювальний сезон розпочинають тоді, коли протягом трьох днів температура повітря у середньому за добу є нижчою від +8 градусів. Наприклад, минулого року батареї в оселях українців почали вмикати аж у листопаді, бо це дозволяла тепла погода.

Місцева влада безпосередньо вирішує, коли вмикати опалення. Тому в різних містах і селах опалювальний сезон починається в різні дні. Спершу теплопостачанням забезпечуються школи, дитсадки, медичні та культурні установи і лише після них — оселі громадян.

Нагадаємо, що згідно із санітарними нормами, під час опалювального сезону температура повітря у класах і кабінетах закладів освіти повинна становити +17+20. А відносна вологість повітря має бути в межах 40-60%.

У столиці підготовка до нового опалювального сезону стартувала ще в середині вересня. Особлива увага приділяється об’єктам соціальної сфери — школам, дитсадкам, закладам охорони здоров’я, культури, фізкультури і спорту, соціально-медичним установам тощо.

Проте мер Києва Віталій Кличко напередодні попередив про загрозу зриву опалювального сезону у столиці через борги держави перед містом щодо компенсації різниці у тарифах на тепло- і водопостачання.

У Львові майже всі заклади освіти вже готові до опалювального сезону, крім 17-го ліцею. Там триває ремонт, який планують завершити до 15 жовтня. Зокрема, 400 навчальних закладів Львівщини мають генератори, але вони не забезпечують опалення. 

Щодо Одеської області, то минулого року опалення ввімкнули 8 листопада. Цьогорічне підключення залежить від температури повітря в регіоні. Наразі відомо, що Одещина завершує підготування до опалювального сезону: у готовності перебувають 86% потужностей регіону.

У Харкові до опалювального сезону готові всі заклади освіти, заклади охорони здоров'я, соціально-культурної сфери, фізкультури та спорту. Таку інформацію ще наприкінці вересня повідомив директор Департаменту з питань забезпечення життєдіяльності міста Іван Кузнєцов. Як він зауважив, також у 99% житлових будинків Харкова підготовані системи тепло- і водопостачання.

За матеріалами ТСН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді