Перша підземна школа буде збудована в Харкові

У Харкові збудують першу в Україні підземну школу

Будівництво підземної школи

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

У Харкові побудують підземну школу, у якій діти зможуть безпечно навчатися навіть під час ракетних загроз.

Таку інформацію зазначив мер міста Ігор Терехов. 

Харків постійно потерпає від обстрілів і бомбардувань з боку росії, саме тому міська влада вимушена шукати нові підходи для того, щоб забезпечити для школярів безпечні умови для навчання. 

Таким чином, з 1 вересня цього року частина учнів початкових і середніх класів перемістилися в метрополітен отримувати знання.

Як повідомив очільник міста, інноваційна підземна школа відповідатиме найсучаснішим нормативним вимогам до захисних споруд і дозволить створити безпечні умови для безперервного освітнього процесу.

Зокрема, будівництво першого бомбосховища, обладнаного відповідно до чинного законодавства для проведення занять, найближчим часом розпочнуть в Індустріальному районі Харкова. 

У повідомленні зазначено, що це буде повноцінна підземна школа, розрахована на перебування в ній до 450 учнів. Також за попередніми підрахунками, реалізація проєкту коштуватиме міській владі близько 56 мільйонів гривень.

«Це значні фінансові ресурси, але ми підемо на це, оскільки розуміємо, що дітям треба вчитися. Дуже хочу, щоб ми почали вже цього року, бо є запит на очне навчання. Наші будівельники запевняють, що зможуть завершити проєкт за три місяці, але існують ще тендерні процедури», — акцентував Ігор Терехов.

Окрім того, за словами міського голови Харкова, місто, як і раніше, продовжить інвестувати в освіту й «ні на гривню не скоротить видатки на освітянський напрямок як цьогоріч, так і наступного року, попри брак бюджетних коштів».

Джерело Ігор Терехов

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді