Нові умови для закупівлі шкільних автобусів

Відтепер автобуси закуповуватимуть для закладів загальної середньої освіти, де учні навчаються очно або змішано

Закупівля шкільних автобусів

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

У Кабінеті Міністрів внесли зміни до порядку та умов надання субвенції на придбання шкільних автобусів.

Таким чином для купівлі автобусів пріоритетними стануть ті школи, де учні навчаються в очному або змішаному форматах. Насамперед — щоб ті учні, які відвідують школу фізично, змогли безпечно й без бар’єрів діставатися до закладів освіти та продовжувати навчання.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Окрім того, згідно з оновленнями, шкільні автобуси не будуть закуповувати для закладів загальної середньої освіти, що розташовані на території проведення бойових дій, тимчасово окупованих територіях, або ж у яких освітній процес провадиться виключно онлайн.

«Організація підвезення учнів і вчителів створює рівні можливості доступу до навчання для всіх. Зараз важливо забезпечити раціональний розподіл ресурсів і оптимізувати його. Це рішення дасть змогу поновити парк шкільних автобусів, частина якого була втрачена внаслідок повномасштабного вторгнення або передана у користування ЗСУ», — наголосили в Міністерстві освіти і науки.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді