У якому форматі складатимуть тестування випускники шкіл?

«Не виключаю повернення до ЗНО у паперовому форматі»: Бабак зробив заяву про НМТ

Формат тестування для випускників

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Наразі випускники в Україні мають складати національний мультипредметний тест (НМТ). Однак в освітньому комітеті ВРУ не виключають повернення і до ЗНО у паперовому форматі.

Як зазначив очільник профільного комітету Верховної Ради Сергій Бабак, протягом війни українські 11-класники складатимуть НМТ. Нардеп також розповів і про еволюцію мультитесту.

На думку керівника освітнього комітету ВРУ, паперовий формат тестування — ефективний та вже апробований. Проте УЦОЯО планував і раніше, десь до 2027 року, здійснити трансформацію оцінювання в електронну форму. Такий формат є простішим для учасників, з логістичної точки зору й економить кошти держбюджету.

Окрім того, Сергій Бабак зауважив, що через повномасштабну війну пришвидшений перехід до електронного формату тестування здійснили швидше. Хоча й не були до цього готові.

«Зараз цей формат еволюціонує, і НМТ стає більш якісним і за своєю якістю вже наближається до ЗНО. Я думаю, що у тому чи іншому вигляді НМТ залишиться до кінця війни точно. У мене є підозра, що і після теж. Тестування еволюціонуватиме. Хоча я не виключаю, що повернемося до ЗНО у паперовому форматі», — акцентував народний депутат.

Джерело Українські новини

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46377

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді