Кабмін планує підвищити зарплату вчителям

Надбавки скасують: у Кабміні повідомили, коли підвищать зарплату вчителям

Заробітна плата вчителів

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

Кабінет Міністрів планує реформувати формат оплати праці для вчителів. Водночас буде скасовано більшість надбавок і доплат, які наразі отримують освітяни. 

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, уже з вересня 2024 року мають підвищити базову ставку. На його думку, таке трансформування є необхідним.

За словами очільника Мінцифри, 2024 року уряд планує запуск масштабного пілотного проєкту щодо нової зарплати вчителів. При цьому, наразі існує 50 видів доплати, а механізм нарахування зарплати є складним. У результаті вчителі отримують мало.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

«Вчителі повинні стати рок-зірками. Вони повинні заробляти точно більше, ніж середня заробітна плата по країні. А в ідеальному світі у них повинна бути одна з найбільш великих заробітних плат», — зауважив Михайло Федоров.

Зокрема, він акцентував, що 80% зарплати вчителів — це буде оклад, решта — кілька видів доплат. Але базова ставка буде високою.

Раніше керівник МОН Оксен Лісовий висловився, що чинні зарплати освітян — це приниження. Тож міністерство активно працює над питанням підвищення зарплат вчителів.

За матеріалами РБК-Україна

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді