За яких умов можна ділити дітей в класі на групи?

У МОН пояснили на яких уроках і за яких умов можливий поділ класу на групи

Розподіл дітей на групи

Як провести тарифікацію педагогів

У Міністерстві освіти і науки України роз’яснили, під час вивчення яких предметів і за яких умов класи можуть бути поділені на групи.

Відповідну інформацію зазначено в листі МОН про інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів та інтегрованих курсів у закладах загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році.

Детальніше ознайомитися зі змістом листа можна в прикріпленому документі.

У відомстві зауважили, що поділ класів на групи при вивченні окремих предметів у школах здійснюють відповідно до додатку 2 Порядку, затвердженого наказом МОН від 20.02.2002 № 128.

Таким чином, учнів закладів освіти можна ділити на групи в наступних ситуаціях:

  • при вивченні української та іноземної мов (за умови наявності в класі понад 27 учнів);
  • під час вивчення у 5-6 класах інтегрованого мовно-літературного курсу: у такому випадку клас треба ділити на групи не менше ніж на чотирьох уроках на тиждень, що відповідає мінімальному та рекомендованому тижневому навантаженню для вивчення української мови;
  • при проведенні практичних занять із інформатики з використанням комп’ютерів (за умови не менше 8 учнів у групі);
  • при проведенні уроків із трудового навчання, технологій (окремо для хлопців і дівчат) за умови наявності в класі понад 27 учнів, але не менше 8 учнів у групі;
  • при проведенні уроків із фізичної культури в 10-11 класах (окремо для юнаків і дівчат) за умови наявності в класі понад 27 учнів, але не менше 8 учнів у групі.

За матерілами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді