Продовження співпраці з The LEGO Foundation

Теми:
Міністерство освіти та науки та The LEGO Foundation продовжать співпрацю, що триває з 2010 року

Навчання через гру в закладах освітиСамооцінювання освітнього й управлінського процесів: взяти до уваги

Міністерство освіти та науки та The LEGO Foundation продовжать співпрацю, що триває з 2010 року.

30 листопада було підписано відповідний меморандум між сторонами.

Таким чином, у процесі продовження співпраці буде здійснено чотири проєкти:

  • «Сприяння освіті» в дошкіллі;
  • проєкт підтримки Нової української школи;
  • проєкт впровадження модулів і спецкурсів із діяльнісних методів навчання в освітні програми закладів вищої освіти та закладів післядипломної педагогічної освіти;
  • проєкт із підтримки наукових і моніторингових досліджень в Україні.

Як повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, співробітництво з організацією The LEGO Foundation є цікавим з точки зору структури, системи роботи, залученості до процесу змін і підтримки діяльності фонду Міністерством, що надає можливість здійснювати не точкові короткотривалі ініціативи, а системні глибокі зміни.

«Наскрізним підходом у взаємодії педагога з дітьми є гра. Тому важливо продовжувати тренінгову та методичну підтримку педагогів початкової школи. Дякую колегам за підтримку та можливості, які ми спільно створюємо для дітей і вчителів», — наголосив очільник освітнього відомства.

Передбачається, що The LEGO Foundation до кінця 2023 року продовжить реалізацію моніторингового дослідження «Ефективність впровадження «Навчання через гру» в освітньому процесі Нової української школи» у співпраці з Австралійською радою освітніх досліджень і Українською асоціацією дослідників освіти. Під час дослідження здійснюватиметься моніторинг рівня сформованості читацької та соціально-емоційної компетентностей.

Зокрема, The LEGO Foundation продовжить розробку та впровадження модулів і спецкурсів з ігрового та діяльнісного підходів у програми підготовки педагогів в університетах, а також у закладах післядипломної педагогічної освіти. До співпраці залучено 14 закладів післядипломної педагогічної освіти та 23 заклади фахової передвищої та вищої освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді