Школи не мають права закриватись через карантин

Школи не мають закривати через карантин

Школи потрібно виключити з переліку установ, які підлягають закриттю при запровадженні карантину, – омбудсмен

Зменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

Школи треба виключити з переліку установ, які підлягають закриттю при запровадженні рівнів протиепідемічних заходів.

Таку інформацію повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці Facebook.

«Вакцинація освітян в Україні відбувається доволі швидкими темпами (якщо в серпні не було щеплено й третину вчителів, то станом на 8 листопада, майже 93% працівників отримали одну дозу вакцинації, а 76,2 % - дві дози). Рівень захворюваності дітей, за даними Міністерства охорони здоров’я України, не перевищує 8% із загальної кількості осіб, які інфікувалися COVID -19», – зауважила Людмила Денісова.

Крім того, вона додала, що перехід на дистанційне навчання на місцях відбувається, незважаючи на дотримання усіх регламентованих обмежень.

«Здійснений мною моніторинг засвідчує, що незважаючи на дотримання усіх регламентованих обмежень і протиепідемічних заходів у закладах освіти, у тому числі й відсоткового показника вакцинації, органи місцевої влади та органи місцевого самоврядування, а також безпосередньо заклади освіти самостійно ухвалюють рішення щодо додаткових канікул чи дистанційного навчання», – додала Людмила Денісова.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді