Щодо підробленого сертифікату про вакцинацію

Теми:
На Прикарпатті у вчителів навчальних закладів виявили підроблені COVID-сертифікати

Підробні сертифікати про вакцинаціюЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

У місті Коломия Івано-Франківської області в учителів кількох навчальних закладів виявили підроблені сертифікати про проходження вакцинації проти COVID-19. Щодо них відкрили кримінальні провадження.

Таку інформацію повідомили на сайті Національної поліції Івано-Франківщини.

Фальшиві документи про щеплення помітили працівники міського центру первинної медико-санітарної допомоги. Фахівці перевіряли міжнародні сертифікати вакцинації від адміністрацій навчальних закладів.

Після огляду документів вони виявили, що дані про вакцинацію цих вчителів відсутні в електронній системі охорони здоров’я. Також печатки та підписи лікарів не відповідають дійсності.

«У ході слідчих дій поліцейські вилучили підроблену документацію та розпочали досудове розслідування за статтею №358 («Використання завідомо підробленого документа»)», — наголошують у повідомленні поліції.

Зокрема, у правоохоронних органах зазначили, що вони й надалі працюватимуть над виявленням фактів використання підроблених документів.

Користування фальшивим COVID-сертифікатом тягне за собою кримінальну відповідальність.

Таким чином, за використання підроблених документів про вакцинацію загрожує штраф до 850 гривень, арешт до 6 місяців або й обмеження волі до 2 років. А ось ті, хто сам підробляє сертифікати, можуть загриміти за ґрати на 5 років. Але з часом покарання за такі підробки планують зробити більш жорстким.

Варто нагадати, що з 8 листопада невакцинованих освітян почали відстороняти від роботи. Зазначимо, що педагогів не звільняють, проте на час відсторонення їм не виплачуватимуть зарплату.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді