Приміщення шкіл активно готують до нового навчального року

Триває підготовка до офлайн-навчання в київських закладах освіти

Підготовка закладів освіти до навчання

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

В Києві пріоритетом є відновлення очного навчання. 

Місто продовжує працювати над тим, аби збільшити кількість та, де потрібно, здійснити капітальні ремонти укриттів у закладах освіти. Наразі такі роботи тривають у 437 закладах.

Для моніторингу укриттів і приміщень закладів освіти створено спеціальні комісії, що можливість їхнього використання як найпростіших укриттів. Відповідно складають акти оцінки об’єктів.

Про це акцентував заступник голови КМДА Валентин Мондриївський у ході наради з головами районних в місті Києві державних адміністрацій із питань організації освітнього процесу під час воєнного стану та приведення в готовність фонду захисних споруд закладів освіти до використання за призначенням.

«Із метою покращення умов перебування учасників освітнього процесу, а також збільшення кількості місць у найпростіших укриттях у 2023 році виконуються роботи у 437 закладах освіти. Нам важливо відновити офлайн-навчання в київських школах, тому міська влада продовжує збільшувати кількість укриттів, аби уберегти дітей та вчителів», — зазначив представник КМДА.

Окрім того, він зауважив, що на створення безпечного освітнього простору відповідно до міської програми «Безпечне освітнє середовище» виділено понад пів мільярда гривень.

Зокрема, на капітальні ремонти укриттів у закладах загальної середньої освіти додатково передбачено 116 млн грн.

Ці кошти заплановані за рахунок державної субвенції — 81 млн грн та місцевого бюджету — 35 млн грн. У підсумку в найпростіших укриттях шкіл покращать умови перебування учасників освітнього процесу, а також збільшать кількість місць. 

Джерело Вечерній Київ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді