Перелік діючих книгарень в Україні

В Українському інституті книги створили актуальний перелік українських книгарень: чим він корисний

Українські книгарні

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

В Україні з’явився актуальний перелік книгарень, які працюють у різних регіонах держави. Загалом книголюбам доступна інформація про 414 установ.

Таку інформацію зазначила співробітниця Українського інституту книги, волонтерка Олександра Коваль.

Ознайомитися з оновленим переліком українських книгарень можна за посиланням

Як повідомила Олександра Коваль, раніше Інститут книги вже оприлюднював перелік українських книгарень, проте там були зазначені лише ті установи, які відгукнулися на прохання інституту надати свої дані для формування бюджетного запиту на суму субсидій на оренду. Тому перелік був не повним.

Завдяки цьому проєкту українці можуть дізнатися про книгарні, які знаходяться неподалік від них. Адже в документі переліку зазначені:

  • назва книгарні;
  • назва бренду;
  • місто розташування;
  • точна адреса.

Водночас, в обов’язки, повноваження та можливості Українського інституту книгу не входить вести облік книгарень та інших суб’єктів книговидавничої діяльності, виданих книжок чи бібліотек. Тому, за словами авторки проєкту, ініціатива була реалізована співробітниками УІК повністю на волонтерських засадах.

На своїй сторінці Олександра Коваль  висловила міркування щодо того, як зробити, щоб списки всіх суб’єктів видавничої діяльності постійно актуалізувалися.

«УІК, імовірно, був би готовий це робити, якби ми отримали відповідні завдання і повноваження. Тоді ми розробили б механізми збирання та актуалізації інформації, відповідальність суб’єктів за ненадання інформації та інші бюрократичні штуки. А поки це станеться — будемо оновлювати цей список», — акцентувала представниця Інституту книги.

Джерело Фейсбук

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді