Для українських дітей за кордоном впроваджують новий формат навчання

Україна запроваджує новий формат онлайн-навчання дітей, які перебувають за кордоном

Новий формат навчання

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

В Україні запроваджується нова форма навчання в обраних дистанційних школах у кожній області, в яких зможуть здобувати освіту учні, що перебувають за кордоном.

Таку інформацію зазначив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Навчання українців за кордоном. Близько мільйона дітей зараз за межами України. Запроваджуємо нову форму навчання у вибраних дистанційних школах в кожній області. Учні вивчатимуть український компонент шкільної програми. Це 6-8 годин на тиждень», — зауважив прем’єр-міністр.

Інші предмети школярі зможуть опанувати в школах тих країн, де зараз проживають. Цю частину навчання їм зарахують автоматично. 

Зокрема, з 1 вересня школярі будуть навчатися у кількох форматах, залежно від безпекової ситуації на місцях — там, де є загроза життю чи здоров’ю дітей, очного навчання не буде.

«З боку ОВА має бути регулярний моніторинг безпекової ситуації в громадах. Місцева влада найкраще розуміє ситуацію у себе в громадах, а тому остаточні рішення про формат навчання будуть ухвалювати саме на місцях», — наголосив керівник українського уряду.

Окрім того, актуальним залишається питання онлайн-освіти. Тому уряд спрямував в регіони понад 130 тисяч приладів для учнів і вчителів, найближчим часом доставлять ще 40 тисяч. 

«Створюємо Цифрові освітні центри. Це простори, де діти навчаються і соціалізуються. Їх працює 60, до кінця року відкриємо ще 100», — акцентував Денис Шмигаль.

Джерело Денис Шмигаль

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді