Які зміни будуть у програмі оновленого предмету «Захист України»

Міністр освіти розповів, що вивчатимуть українські школярі з 1 вересня під час оновленої дисципліни

Предмет

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Школярі в Україні з нового навчального року вивчатимуть дисципліну «Захист України». Програма предмета ще модернізується, але керівник МОН Оксен Лісовий вже розповів дітям та батькам, які зміни передбачає оновлений предмет.

Відповідна дисципліна з'явилася у шкільній програмі ще минулого року, але її вирішили доопрацювати.

«Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет — корисним та цікавим», - зауважив очільник освітнього відомства.

Планується, що до предмету «Захист України» входитиме вивчення домедичної допомоги, мінної безпеки, управління дронами та орієнтування на місцевості. У Міносвіти не повідомляють, учні яких класів навчатимуться за новою програмою, але ймовірно, це учні 10-11 класів.

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Зокрема, дисципліну запровадять у закладах освіти різних областей України. На основі відгуків учнів програма предмету доопрацьовуватиметься. Вчителів також чекає навчання, щоб їм було чого навчити своїх підопічних.

Для ефективного впровадження оновленої програми, міністерство закликає до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід навчання дорослих. Зокрема, тих фахівців, які готові навчати вчителів роботі з симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домомедичній допомозі та запобіганні травматизму.

Окрім того, дисципліну «Захист України» хочуть зробити практичнішою, адже у військових реаліях це необхідно. Навички, яким хочуть навчати українських школярів, стануть їм у нагоді й у мирному житті.

 За матеріалами Today.ua 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74149

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді